Головна > Новини Гурткова робота

26 квітня 1986 року – на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок. Декілька сотень працівників та пожежників намагалися загасити пожежу, що не припинялася багато днів. Унаслідок вибуху реактор був повністю зруйнований, а в атмосферу Землі вирвалася хмара радіоактивного пилу.

З нагоди Дня Чорнобильської трагедії та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, в КЗ «Центр туризму» ЗОР, відбулися заходи.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 5

День українського добровольця - нове, але дуже важливе свято, яке було створене на честь всіх тих, хто 14 березня 2014 року встав на захист України. Цей день було встановлено для того, щоб пам'ятати, через що довелося вже пройти нашій країні і через що вона проходить прямо зараз. А ще дата нагадує про героїзм захисників та захисниць незалежності рідної Батьківщини.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 61

24 лютого 2024 року – друга річниця повномасштабного російського вторгнення в Україну. Відтоді наше життя змінилося назавжди. Попри все, українці об’єдналися і продовжують відстоювати свою свободу.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 37

Наша рідна мова – українська, є однією з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 28

20 лютого – День пам'яті Героїв Небесної Сотні в Україні, який відзначається для вшанування та увічнення подвигу учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні. Цей день символізує важливий період в історії, коли громадяни встали на захист своїх прав і свобод.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 31

19 лютого 1992 року Верховною Радою України було затверджено тризуб - як Малий герб України. Він визначений головним елементом великого Державного Герба України.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 28

10 років тому росія розпочала найбільшу з часів Другої світової війни військову агресію в Європі. Грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська окупували Крим – це було першою частиною російсько-української війни.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 160

20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні – людей, які десять років тому поклали своє життя у боротьбі за незалежність України.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 112

Сьогодні в Україні 106-та річниця пам’яті Героїв Крут. Події 29 січня 1918 року є нагадуванням того, що невпинна боротьба України проти агресора, яку ми, сучасники, називаємо російсько-українською війною, триває не одне десятиліття, а більше сотні років. Самовіддана, яскрава сторінка протистояння більшовицькому загарбництву в ході Української революції 1917-1921 рр., є одним з перших символів беззаперечного героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України.

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 25

 22 січня – особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята – проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 106 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР.  

Детальніше
Категорія: Гурткова робота 37
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >