Завершився місячник національно-патріотичного виховання «Ми, українці, нація прадавня»

З 31 січня по 28 лютого 2023 року в комунальному закладі «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради був проведений місячник національно-патріотичного виховання «Ми, українці, нація прадавня».

З метою виховання дітей у дусі патріотизму, глибокого розуміння історії свого народу, національної ідентичності, самобутності, формування в учнівської молоді високої громадської активності та національної свідомості, причетності до творення сьогодення України та його майбутнього, в рамках місячника відбулися наступні заходи:  

- обласний семінар «Актуальні питання національно-патріотичного виховання та краєзнавства» (майже 100 учасників);

- обласний етап Всеукраїнського конкурсу малюнків «Кольори нашої Перемоги» (303 роботи);

- заходи щодо відзначення Дня єднання: виховні години, перегляд і обговорення презентацій та відеороликів;

- заходи щодо відзначення Дня Героїв Небесної Сотні: виховні години «День Героїв Небесної Сотні», перегляди відеороликів «Люди створюють історію» та «Сторожа Гідності», бесіди «Герої нашого часу» та акція «Янголи пам’яті»;

- заходи щодо річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну: виховні години «Вистояли – переможемо!», перегляд відеороликів «Історії місць війни» та «Нескорені», відвідання віртуальних виставок «Кожен із нас − воїн» та «Україна. Війна в Європі»;

- заходи щодо відзначення Дня рідної мови: бесіди, вікторини, ігри та флешмоб «Українська мова – єдина!»;

- благодійна акція на підтримку Збройних сил України «Смаколики для військових» (Запорізький військовий госпіталь);

- обласна онлайн-конференція зі спортивного туризму серед учнівської молоді «Майбутня подорож для друга» (34 екскурсії).

Під час організації виховних заходів керівники активно використовували факти з історії становлення української державності, запорзького козацтва, героїв визвольного руху, духовних та культурних надбань нашого народу. Особливу увагу було приділено вихованню правової культури, поваги до Конституції, законів України, державної символіки. Більшість заходів була спрямована на формування у вихованців уявлення про значення українського війська в історії держави, а також роль Збройних Сил України у відстоюванні свободи та незалежності нашої держави.