Юні краєзнавці КЗ «Центр туризму» ЗОР вкотре серед найкращих в Україні!

24-26 січня 2023 року відбувся ІІІ (Всеукраїнський) тур конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

Протягом листопада у Запорізькій області відбувся обласний тур Експедиції, за результатами якого шість найкращих пошуково-дослідницьких робіт було направлено в м. Київ. Завдяки розширенню тематики пошукових досліджень та активного залучення учнівської молоді до вивчення різних видів краєзнавства, всі шість робіт були високо оцінені та зайняли призові місця.

Напрям: «Духовна спадщина мого народу»:

І місце«У перигелії національного єднання. Червона Рута 1991 року у Запоріжжі: виклики і значення» (Федорченко Віталій,  Коваленко Іван, Гапанюк Олексій, вихованці гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, кер. Сало Ю.О.).

Напрям: «Географія рідного краю»:

І місце«Поширення видів ящірок на території Національного заповідника «Хортиця» (пошукова група ЮНЕКО гуртка «Екологічне краєзнавство і туризм» КЗ «Центр туризму» ЗОР, кер. Шелегеда В.І.).

Напрям: «Геологічними стежками України»:

ІІ місце«Знахідки строматолітових біогермів на узбережжі Каховського водосховища між селами Вищетарасівка та Новокам’янка» (Христенко Єгор, учень 10 класу ОКЗ «Орієнтир» Петро-Михайлівської СР, вихованець гуртка «Географічне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, кер. Олійник М.О.).

Напрям: «Козацькому роду нема переводу»:

ІІ місце«Запорізькі Січі на річці Дніпро» (пошукова група гуртків «Пішохідний туризм» і «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, кер. Янущенко Д.В., Сало Ю.О.).

Напрям: «З попелу забуття»:

ІІ місце«Маленьке селище у вирі великих подій: смт Веселе на шляху до незалежності» (пошукова група гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, кер. Лісовенко О.В.).

Напрям: «Із батьківської криниці»:

ІІІ місце«Побут українця 100 років тому: міське населення півдня України в 20-х роках ХХ століття» (Пасічник Святослав, учень 11 класу Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей», вихованець гуртка «МАН» КЗ «Центр туризму» ЗОР, кер. Гуленко К.С., Лєто О.І.).

Приємно відзначити, що вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР вже кілька років поспіль займають призові місця, що свідчить про високий рівень і творчі можливості юних краєзнавців та педагогів, а також про практичну значущість зібраних матеріалів для збереження історико-культурного та природо-заповідного надбання  українського народу.

Щиро вітаємо з високими здобутками в Експедиції та перемогою! Зичимо міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, сили та наснаги у подальших краєзнавчих конкурсах!