Вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР вшанували Героїв Крут

Вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР вшанували Героїв Крут

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

З метою формування в гуртківців почуття патріотизму, любові до свого народу та його героїчного минулого 29 січня керівниками гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР були проведені інформаційно-просвітницькі заходи, присвячені Дню пам’яті героїв битви під Крутами.

Для гуртківців Чернігівського відділу було проведено виховний захід «Крути – бій за майбутнє». Вихованці прослухали історичні відомості про події січня 1918 року, що сталися на залізничній станції Крути, переглянули презентацію «Бій під Крутами», а також подивились історичні документальні фільми з даної тематики.

Керівники гуртків Приморського відділу провели виховні бесіди «Подорож у часі», на якій діти моделювали події 29 січня 1918 року, та  переглянули документальний фільм «Крути».

Вихованці разом з керівниками гуртків Токмацького відділу  відвідали пам’ятні місця міста Токмака, присвячені борцям за свободу України, а домашнім завданням для гуртківців став  перегляд українського історичного фільму-екшну режисера Олексія Шапарєва - «Крути 1918», який вийшов у прокат 7 лютого 2019 року.

Бій під Крутами став боєм за майбутнє України. Сьогодні захист територіальної цілісності України є святим обов’язком її громадян, продовженням боротьби попередніх поколінь за соборність.

Пам’ятаймо Героїв Крут!

На Аскольдовій могилі

Поховали їх –

Тридцять мучнів українців

Славних, молодих…

 (Павло Тичина)