Вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР серед переможців ХVI Всеукраїнської конференції у м. Кропивницький

24-26 листопада 2023 року у м. Кропивницький в режимі онлайн відбулася ХVІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської та студентської молоді «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття». Конференція відзначила свою 16-ту річницю і, не зважаючи на час, залишається актуальною, лише доповнюючись темами сьогодення.

Робота конференції проходила за такими напрямами: 1. Південно-Східна Україна в контексті української та європейської історії; 2. Україна туристсько-краєзнавча засобами STEM-технологій; 3. Історія та археологія Південно-Східної України з найдавніших часів до початку ХХ ст.; 4. Історія Південно-Східної України у ХХ-ХХІ ст.; 5. Війна в Україні 2014-2023 років очима молоді; 6. Культурно-освітні процеси в регіонах; 7. Етнографічні регіональні студії; 8. Екотуристичний та природно-рекреаційний потенціал регіонів України. Проблеми регіональних ландшафтів.

До участі в очному етапі Конференції було запрошено 219 учасників з 24 областей. Варто додати, що до учасників з багатьох куточків України у роботі секцій долучилися гості з Грузії, Франції та Німеччини.

Вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР гідно представили свої напрацювання та здобутки. За результатами заходу доповідачі отримали сертифікати учасника, переможці – дипломи.

У секції: «Україна туристсько-краєзнавча засобами STEM-технологій» диплом І ступеня отримали Воронін Михайло та Ващук Віолета, учні Михайло-Лукашівського ліцею Михайло-Лукашівської сільської ради Запорізької області, вихованці гуртка «Пішохідний туризм» КЗ Центр туризму ЗОР (керівник: Загреба В.В.).

Диплом ІІ ступеня у секції  «Війна в Україні 2014-2023 років очима молоді» отримав Ємець Олександр, учень ліцею «Успіх» Вільнянської міської ради Запорізької області, вихованець гуртка «Пішохідний туризм» (керівник Рогатіна Я.О.).

Журі секцій відзначили дипломами ІІІ ступеня: Боговик Поліну, ученицю опорного закладу освіти «Матвіївський загальноосвітній навчально-виховний комплекс «Всесвіт» Матвіївської сільської ради, вихованку гуртка «Геологічне краєзнавство» КЗ Центр Туризму ЗОР (керівник: Похилько С.П.) та Ващук Олександру, студентку Запорізького авіаційного фахового коледжу ім. О.Г. Івченка, вихованку гуртка «Пішохідний туризм» КЗ Центр туризму ЗОР (керівник: Загреба В.В.), які представили свої доповіді у секції: «Історія та археологія Південно-Східної України з найдавніших часів до початку ХХ ст.».

Пошуково-краєзнавчі матеріали увійдуть до збірки тез робіт учасників ХVІ Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції учнівської та студентської молоді «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття».

Дякуємо юним краєзнавцям та їх керівникам за цікаві доповіді та ґрунтовні дослідження. Бажаємо Вам успіхів та нових здобутків!