Вітаємо призерів Всеукраїнського конкурсу "Мій рідний край"!

У березні Українським державним  центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та членами журі завершено роботу в рамках ІІ (Всеукраїнського) туру конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край».

Конкурс проводиться щорічно з метою громадянського виховання дітей та молоді, залучення їх до активної краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи з вивчення історичного минулого, духовної та культурної спадщини українського народу, природного різноманіття рідного краю. Серед умов участі у конкурсі є обов’язкове проведення експедиційних досліджень під час здійснення спортивного туристського походу 1 – 3 с.с. або І к.с.

Експедиційні групи Запорізької області, що вже традиційно посідають провідні місця на всеукраїнському рівні, цього річ знов серед найкращих!

ІІ місце – експедиційна група КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівники Янущенко Д.В. та Сало Ю.О.), тема «Експедиційні дослідження місць розташування Запорозьких Січей», водний похід І к.с.;

ІІ місце – експедиційна група КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівник Рогатіна Я.О.), тема «Польові гідрологічні дослідження: від гирла до витоків річки Вільнянки», пішохідний похід 1 с.с.;

ІІІ місце – експедиційна група КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівник Шелегеда В.І.), тема «Водоспади гірського масиву Східні Горгани Українських Карпат та рідкісні амфібії, рептилії та рослини їх околиць», пішохідний похід 3 с.с.

Вітаємо учасників експедицій та їх керівників! Бажаємо їм подальших успіхів у пошуково-дослідницькій діяльності та всім нам скорішої перемоги! Слава Україні!

Підсумки конкурсу (додаток № 1 до наказу УДЦНПВКТУМ від 14.03.2022 № 25-А)