Відомі краєзнавці та учнівська молодь вкотре поспілкувались в рамках міжрегіональної онлайн-вікторини "Наш край: з вірою в майбутнє"

19 травня 2022 року відбулася чергова міжрегіональна онлайн-вікторина «Наш край: з вірою в майбутнє» на платформі Google Meet, яка була присвячена Всесвітньому дню вишиванки.

До участі в онлайн-вікторині долучилося майже 50 учасників з Запорізької, Харківської, Донецької, Черкаської, Івано-Франківської та Миколаївської областей.

З привітальним словом до учасників звернувся директор комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради Романчук Олександр Павлович.

Традиційно онлайн-вікторина розпочалася з цікавих доповідей відомих науковців та краєзнавців. Про історію Степової України як регіону, його фундаментальні зміни протягом останніх століть, розповів кандидат історичних наук, доцент кафедри джерелознавства, історіографії та спеціальних історичних дисциплін Запорізького національного університету Іріоглу Юрій Олександрович. Тему «Невідоме Закарпаття», в якій захоплююче переплелась інформація про природу та історію краю, висвітлив директор Іршавського історико-краєзнавчого музею Світлинець Андрій Андрійович. З автентичними знаряддями праці Черкащини, особливостями їх застосування в минулому, ознайомив завідувач музею народознавства «Джерело» Смілянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12 Клімашевський Микола Володимирович.

Учасники онлайн-вікторини блискуче продемонстрували свої знання з історії національно-визвольної війни під проводом Б. Хмельницького, свою неабияку обізнаність про річки України та закріпили свої знання з основ туризму.

За підсумками онлайн-вікторини визначилися переможці:

 І місце – Співак Дар’я, вихованка гуртка «Географічне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Крижановська Т.Є.);

ІІ місцеВоробйова Ксенія, вихованка гуртка «Спортивне орієнтування» КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Смірнов С.О.);

ІІІ місцеМатвеєв Дмитро, учень КЗ «МЕРЕФ’ЯНСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТ. №6» МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ (кер. Терещенко О.Л.) − кращий результат визначився за додатковим показником (кількість правильних відповідей на запитання від науковців та краєзнавців).

Дякуємо всім за участь та вашу активність! Бажаємо завзятості, цілеспрямованості, оптимізму та легкості в досягненні цілей! 

Всіх чекаємо наступного четверга на заключній онлайн-вікторині цього навчального року!