Відбувся обласний тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів закладів освіти «Край, в якому я живу»

25 січня 2024 року комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради був проведений Обласний тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів закладів освіти «Край, в якому я живу» в форматі онлайн на платформі «Google meet».

До учасників заходу з привітальними словами звернулися виконувач обов’язків директора КЗ «Центр туризму» ЗОР Галина Савельєва та завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР, старший лейтенант медичної служби Збройних Сил України, Дмитро Янущенко.

Екскурсії шкільними музеями представили учні з Комунарського району міста Запоріжжя, Біленьківської, Петро-Михайлівської об’єднаних громад, Федорівського центру професійної освіти, а також Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» і вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Юні екскурсоводи презентували свої розповіді за трьома змістовими напрямками про шкільні музеї: «Історичний», «Мистецький» та «Природничий». Віртуальні екскурсії супроводжувались цікавими та яскравими презентаціями.

Журі Конкурсу визначило переможців:

- Іванюк Олександра, учениця 10 класу Біленьківського ліцею «Лідер» Біленьківської СР з екскурсією «Минуле українського села» (керівник Кривульський Д.С.);

- Ковалик Іван, учень 7 класу Дніпровського ліцею Петро-Михайлівської СР з екскурсією «Славний cин Запорізької землі – Паторжинський І.С.» (керівник Коляда І.О.);

- Войтова Мілана, учениця  9 класу Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» з екскурсією «Рідкісні рослини Козацького ліцею» (керівник Андрушко А.Л.).

Дякуємо кожному учаснику та їх керівникам, які у цей складний час долучились до конкурсу. Пишаємося кожним з вас! Бажаємо натхнення, злагоди та найголовніше – Перемоги і миру!