Відбулось засідання обласного методичного об’єднання з краєзнавства

26 листопада 2023 року на базі КЗ «Центр туризму» ЗОР  в режимі онлайн відбулося засідання методичного об’єднання з краєзнавства.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Галина Савельєва, заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ «Центр туризму» ЗОР, яка подякувала педагогам за плідну працю та побажала натхнення, сили та витримки.

Про систему Всеукраїнських та  обласних масових заходів з краєзнавства, ІІІ Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Військово-історичні події на теренах України: минуле і сучасність» розповів Юрій Сало, керівник туристських груп (експедицій) відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Методистка Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту Ірина Самойлова поділилася досвідом та формами краєзнавчої роботи закладу позашкільної освіти в умовах дистанційного навчання.

Про розвиток геологічного краєзнавства у 2022-2023 рр. та плани на 2024 рік розповів Олександр Савельєв, методист відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Підсумками обласної відкритої еколого-краєзнавчої онлайн програми «Ліси рідного краю» поділилася Світлана Янущенко, методистка методичного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Заступник директора з НМР КЗ «Центр туризму» ЗОР Віталій Шелегеда розповів про методичне забезпечення гуртків екологічного напряму в рамках обласної програми «Ліси Запорізького краю».

Про музейну та екскурсійну справу у 2022-2023 рр. та плани на 2024 рік доповіла методистка відділу краєзнавства та патріотичного виховання  КЗ «Центр туризму» ЗОР Ольга Новаковська.

Цікавим досвідом роботи гуртків туристсько-краєзнавчого напрямку у соціальних мережах поділилася Оксана Лісовенко, керівниця гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР.

І на завершення методичного об’єднання Юрій Сало, керівник туристських груп (експедицій) відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР розповів про Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти та поділився досвідом роботи в експертній комісії ІІ етапу, після чого підвів підсумки засідання.

Тривалі випробування та виклики довели, що для педагогів немає нічого неможливого. Тож сподіваємося, що обмін досвідом зміцнить і надихне на подальшу краєзнавчу роботу.