В КЗ «Центр туризму» ЗОР проведено семінар-практикум для керівників гуртків туристсько-спортивного напрямку

15 березня 2023 року на базі КЗ «Центр туризму» ЗОР проведений Обласний семінар-практикум для керівників гуртків туристсько-спортивного напрямку за темою «Методика підготовки до змагань з видів спортивного туризму. Техніка і тактика».

Метою семінару-практикуму було підвищення рівня майстерності, набуття нових вмінь та навичок зі спортивного туризму педагогів Запорізької області.

Учасники  семінару заслухали методиста КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександра Горошка, який розкрив тему «Методика підготовки та проведення змагань зі спортивного орієнтування» та  інструктора з туризму КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександра Стельмаха «Методика проведення змагань велосипедного туризму».

Також Світланою Микалюк та Світланою Бебешко проведено практичне заняття з техніки і тактики гірського туризму «Виготовлення нош та кокона. Робота учасників з організації спуску потерпілого з супроводжуючим та без нього. Транспортування потерпілого по різним переправам (навісній, паралельним мотузкам, крутопохилій переправі)».

Педагоги вправно відпрацювали на всіх етапах та виконали завдання поставленні перед ними, а головне поділились досвідом роботи з колегами і  отримали задоволення від роботи.