Участь запоріжців у змаганнях з гірського туризму на Дніпропетровщині

Цими вихідними, 16-18 лютого 2024 року, відбулися XXX традиційні відкриті обласні змагання з гірського туризму «Рукавичка-2024» в спеціально обладнаній спортивній залі серед учнівської молоді в місті Вільногірськ Дніпропетровської області.

В цих змаганнях взяли участь понад 120 учасників і більшу половину представили діти Запорізького регіону, в тому числі вихованці  КЗ «Центр туризму» ЗОР з міста Запоріжжя (керівники гуртків: Бебешко Світлана Яківна, Журбінська Анастасія Олександрівна та Смірнов Сергій Олександрович), а також з міста Вільнянськ (керівник гуртка - Рогатіна Яна Олександрівна).

Діти змагались на дистанціях «Гірські перешкоди» та «Рятувально-технічні прийоми» ІІ та ІІІ класу складності. Юні спортсмени виступали зв’язками (по два учасники). Задачею зв’язок було подолання маршрутів лазінням по штучному рельєфу з організацією командної страховки та спускових перил. На дистанції «Рятувально-технічні прийоми» учасникам необхідно було ще й організувати підйом та спуск умовно потерпілого.

На Цих змаганнях наші керівники гуртків також стартували, але на більш складній дистанції - IV клас. Наша команда дорослих: Светлана Бебешко, Анастасія Журбінська, Олександр Рожко та Павло Пиптюк. Для декого це був зовсім новий досвід в спортивному туризмі.

Участь у таких заходах - це можливість показати свої вміння та навички з гірського туризму, подолати психологічні бар’єри перед змаганнями в іншому регіоні, знайти нових друзів та відволіктись від буденних справ. Дистанції були насиченні та цікаві, і давались нам не просто, але кожна перешкода - це новий досвід.

Ми обов’язково ще спробуємо свої сили і вміння на нових змаганнях. Вільногірськ, чекай на нас!

Завдяки воїнам, які захищають майбутнє наших дітей, ми маємо можливість брати участь у змаганнях та тренуватись. Великий уклін нашим захисникам і захисницям!