У Запоріжжі відбулися змагання юних орієнтувальників

15-16 жовтня комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради провів ХV Чемпіонат Запорізької області зі спортивного орієнтування серед учнівської та студентської молоді «Азимут-2021».

Змагання проходили на свіжому повітрі у лісовому масиві «Великий Луг» та у «Парку енергетиків» Дніпровського району м. Запоріжжя з дотриманням вимог і рекомендацій Міністерства освіти та Міністерства охорони здоров’я України щодо запобігання розповсюдження респіраторної хвороби COVID-19.

Всього у змаганнях взяло участь 175 юних спортсменів з міст Запоріжжя, Токмака, Бердянська, Приморська, Вільнянська, Гуляйполя, Веселівської, Михайлівської, Розівської, Чернігівської селищних рад, Михайло-Лукашівської та Смирновської сільських рад, закладів освіти обласного підпорядкування.

Змагання полягали у проходженні дистанцій у заданому напрямку з відміткою контрольних пунктів за допомогою системи електронної відмітки SPORTident. В перший день юні орієнтувальники змагалися на середніх дистанціях, довжиною 4,5 км, 2,8 км, 2,1 км та 1,5 км в залежності від віку учасників. На другий день спортсменів чекали дистанції спринтів. За сумою двох днів визначалися абсолютні чемпіони.

Підсумки змагань підводились у вікових групах від 10 до 21 року окремо серед хлопців і серед дівчат. Переможці змагань будуть нагороджені медалями, кубками та грамотами КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Всі учасники показали свої навички орієнтування за компасом та картою, отримали новий досвід і прониклися духом спортивних змагань.

З результатами Чемпіонату можна ознайомитись за посиланнями:
Протокол 1 дня
Протокол 2 дня
Підсумковий протокол