У Запорізькій області відбулися онлайн захисти учнівських науково-дослідницьких проектів у системі МАН-2023

25 і 26 лютого 2023 року відбулися найбільші змагання інтелекту - обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук 2023 року!

Не зважаючи на те, що цьогоріч конкурс-захист проходив в умовах повномасштабної війни і частина області є тимчасово окупованою, 153 школярі Запорізької області успішно здійснити науково-дослідницькі проєкти у 4 наукових профілях!

 З вітальним словом до учасників конкурсу-захисту МАН звернулася директорка Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Людмила Бухаріна. Людмила Михайлівна подякувала учасникам та всім педагогам і науковцям, які працюють з обдарованими й талановитими школярами, зазначивши, що це завжди непроста і напружена робота, але надзвичайно важлива. Вітальне слово також виголосив доктор історичних наук, професор, ректор Запорізького національного університету Микола Фролов. Микола Олександрович запевнив, що майбутнє нашої країни за нашою молоддю, яка продовжує удосконалювати себе, розвиває свої наукові інтереси у непростий для країни час.

Два дні напруженої роботи у онлайн режимі: 25 лютого (постерний захист)  і 26 лютого (захист у вигляді наукової конференції) стали дійсно святом науки та інтелекту. Учасники конкурсу презентувати свої творчі доробки перед науковцями провідних вузів Запорізької області з різних куточків світу та України.  Юні науковці зробили свої перші відкриття, отримали неоціненний досвід. Незабаром абсолютні переможці обласного етапу у кожній науковій секції представлятимуть свої науково-дослідницькі проєкти на Всеукраїнському етапі конкурсу МАН України!

Бажаємо всім учасникам конкурсу-захисту та їхнім наставникам натхнення, творчої наснаги, прагнення до перемоги та обов’язково знайти свій шлях відкриттів та злетів!