У Запорізькій області розпочався обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

02 травня 2023 року на базі комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (КЗ «Центр туризму» ЗОР) у форматі онлайн за допомогою ресурсу Google Meet відбулося урочисте відкриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У змаганнях бере участь 21 команда (рій) з числа учнів закладів загальної  середньої освіти та вихованців закладів позашкільної освіти з Комунарського, Хортицького, Шевченківського районів міста Запоріжжя; Вільнянської та Пологівської міських рад; Долинської, Матвіївської, Михайло-Лукашівської, Петро-Михайлівської, Софіївської сільських рад та закладів освіти обласного підпорядкування: комунальний заклад «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради та комунальний заклад «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум» Запорізької обласної ради.

Основна мета Гри: виховання громадян-патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства.

З привітальним словом до учасників Гри звернувся заступник директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації – Захарчук Віктор Миколайович.

Також з вітальними словами виступили: полковник, начальник Запорізького обласного ліцею-інтернату «Захисник», учасник АТО – Кулька Руслан Михайлович та директор комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді»  Запорізької обласної ради – Романчук Олександр Павлович.

З цікавою доповіддю про сили безпеки та оборони України виступив Хобот Владислав Петрович – полковник, заступник начальника КЗ «ЗОЛ «Захисник» ЗОР з навчальної роботи, учасник АТО. Розповідь викликала жвавий інтерес та багато запитань від присутніх.

Програмою Гри передбачено конкурсні змагання та онлайн-зустрічі з фахівцями різних професій: науковцями, представниками організації товариства «Червоний Хрест», Національної поліції (вибухотехнічна служба) та Міністерства оборони України.

Протягом 8 днів кожен рій буде виборювати право представляти Запорізьку область на Всеукраїнському етапі Гри. Урочисте закриття Гри відбудеться 10 травня о 12:00 на платформі Google Meet.

Бажаємо учасникам Гри плідної праці, багато нових знань, гарних виступів і мирного неба! Разом до Перемоги!