У КЗ "Центр туризму" ЗОР відбувся обласний семінар-нарада з питань організації роботи з обдарованою молоддю в системі МАН

11 січня 2022 року відбувся обласний семінар-нарада «Організація роботи з обдарованою молоддю в системі МАН у закладах освіти Запорізької області в 2022 році» з використанням інтернет ресурсів Google meet, організатором якого був КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» ЗОР.

До цього заходу долучилися майже 200 педагогічних працівників, у тому числі, відповідальні за роботу з обдарованою молоддю у органах управління освітою райдержадміністрацій, міських, сільських і селищних рад, а також педагоги Запорізької області, які працюють з талановитою молоддю у рамках Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів МАН.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації
Людмила Бухаріна. Людмила Михайлівна подякувала всім педагогам і науковцям, які працюють з обдарованими й талановитими школярами, зазначивши, що це завжди непроста і напружена робота, але надзвичайно важлива.

Учасників семінару-наради також привітав директор КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Романчук і запросив до участі у профільних наукових школах, які в історико-географічному профілі МАН стали всесезонними.

Доповідь головного спеціаліста Відділу позашкільної, спеціальної та вищої освіти Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Анастасії Скляренко та завідувачки організаційно-масового відділу (з питань роботи з талановитою молоддю та МАН) КЗ «Центр туризму» ЗОР Олени Шелегеди стосувалася особливостей підготовки інформаційно-аналітичної довідки щодо організації роботи з обдарованою молоддю у громадах області.

Про нові стандарти у проведенні обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів МАН у 2021-2022 н. р. детально розповіла Олена Шелегеда, завідувачка організаційно-масового відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР. А особливості проведення обласного етапу у фізико-математичному профілі МАН зазначила Ірина Тамкович, завідувач науково-технічного відділу (МАН)  КЗ «ЗОЦНТТУМ «Грані» ЗОР.

Про отримання офіційного статусу регіональної афіліації «GENIUS Olympiad Ukraine» та спеціального знаку «Регіональний центр Олімпіади геніїв» для комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради розповіла Олена Шелегеда, завідувачка організаційно-масового відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Цей статус дає можливість організаційно-масовому відділу (з питань роботи з талановитою молоддю та МАН)  КЗ «Центр туризму» ЗОР реєструвати на направляти талановитих школярів Запорізької області, які мають власні наукові проєкти з охорони довкілля та екології на «Олімпіаду геніїв України», яка цьогоріч вперше пройде в Україні у березні 2022 року в м. Києві.

Особливості Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада геніїв України» більш детально за посиланням https://ukraine.geniusolympiad.org/afiliations.html

Завершився семінар індивідуальними консультаціями з питань науково-дослідницької роботи та особливостей проведення обласного етапу конкурсу-захисту МАН в умовах карантинних обмежень.

Матеріали семінару від 11.01.2022 за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1oYkH2WKELJH4EEC0r-m5ip2FkxoDFy42?usp=sharing