У гуртках КЗ "Центр туризму" ЗОР відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України

Щороку 22 січня українці відзначають День Соборності. Цього дня у 1919 році, з проголошенням Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік, відбулося символічне об’єднання українських земель в одній державі. Цей день став основоположною подією для українського державотворення, а Акт Злуки увійшов до нашої історії як надважливий крок на шляху до проголошення незалежності України у 1991 році.

З метою  поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення, пробудження інтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу та  з нагоди відзначення  Дня Соборності України, керівниками гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР були проведені інформаційно-просвітницькі заходи, присвячені Дню Соборності України, ігри-вікторини «Що ти знаєш про Україну?», бесіди, які висвітлюють боротьбу Українського народу за єдину соборну демократичну державу.

Вихованці гуртків історичного краєзнавства взяли участь у загальношкільних заходах, конкурсі малюнків «Соборна Україна –  це значить, що наша Держава – єдина!», виготовляли патріотичну символіку, складали та розгадували кросворд «УКРАЇНА». У ряді гуртків були проведені виховні години: «Україна – держава соборна, одна на всіх, як оберіг».

У Токмацькому відділі керівники гуртків разом з вихованцями відвідали Токмацький міський краєзнавчий музей, в якому відкрито виставку, присвячену подіям, які відбулися у 1919 році. Старший науковий співробітник Людмила Сухорукова розповіла екскурсантам про історію підписання 22 січня 1918 року Четвертого Універсалу Центральної Ради, яким  проголошувалася повна незалежність УНР, про проголошення у січні  1919 року Акту злуки Української Народної республіки і Західноукраїнської Народної Республіки і святкування Дня Соборності України, а також про історію заснування та розвиток міста Токмак.

Вихованцями Веселівського відділу була створена виставка «Соборність України – основа державності!», а ще вони пройшли гру-квест «Ми – українці, наш дім – Україна!» та переглянули відео «Злука. День соборності України».

У ході заходів керівники гуртків ознайомили  вихованців з історією виникнення  свята, розповіли про нелегкий  шлях України у боротьбі за возз’єднання Заходу та Сходу. Діти вели дискусії з керівниками гуртків, висловлюючи свої думки щодо здійснення мрії українського народу про Незалежну, Соборну національну державу, про майбутнє об'єднаної України.

Вихованці Чернігівського та Приморського відділів  КЗ «Центру туризму» ЗОР прослухали виховні бесіди, переглянули документальні відеоролики про День Соборності, презентацію «Одна єдина Соборна Україна», взяли участь в онлайн грі-вікторині «Як я знаю Україну» та міні-флешмобі  «Соборність це…». Також керівниками гуртків було проведено виховний захід на тему: «Соборна, вільна, неподільна – моя Україна», у програмі заходу була презентація, яка розповідала  про історію Дня Соборності.

Нехай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети  –процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу!