Твоя мова - твоя перемога!

«Мова - це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекаємо її» Олесь Гончар

Наша рідна мова – українська, є однією з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

Традиційно, з нагоди Міжнародного дня рідної мови, у КЗ «Центр туризму» ЗОР була проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

Вихованці декламували свої улюблені вірші в рамках патріотичного флешмобу «Мова єднає націю». Слова українських поетів, які лунали з вуст молоді, сонячним зайчиком торкнулися найглибших струн душі кожної особистості, продемонстрували вже вкотре унікальність та первозданність, надзвичайну мелодійність і ніжність нашої мови, переможним вітром надії зміцнили віру в нездоланність нації героїв, незнищенність рідного слова.

Нехай цей день буде нагадуванням про важливість рідної мови в нашому житті та про те, як вона сприяє збереженню культурного різноманіття. Спільно відзначимо Міжнародний День Рідної Мови, вшановуючи і люблячи свою мову та поважаючи мови інших.