Спротив окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя триває!

10 років тому росія розпочала найбільшу з часів Другої світової війни військову агресію в Європі. Грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська окупували Крим – це було першою частиною російсько-української війни.

20 лютого 2014 року розпочалось активне переміщенням російських військових підрозділів у Криму та в районі Керченської протоки. Ця дата зафіксована на відомчій медалі міністерства оборони росії «За повернення Криму».

26 лютого на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Криму вийшли тисячі кримських татар, українських активістів та представників інших національностей, щоб чинити спротив російській окупації та підтримати територіальну цілісність України. Мітинг зібрав від 5 до 10 тисяч учасників. Внаслідок тисняви та сутичок загинули двоє мітингувальників, 79 осіб дістали поранень різного ступеня тяжкості.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії росії. Протягом цих років країна-агресор продовжує вибраний шлях загарбництва та викривлення історії, захоплення територій України та знищення наших міст.

Увесь цей час кримський спротив триває. Крим чекає на повернення в Україну.

У 2020 році, у річницю проведення мітингу 26 лютого була встановлена пам’ятна дата - День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Крим – це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.

Рекомендовані матеріали для проведення занять з гуртківцями:

Методичні рекомендації

Презентація до Дня спротиву

Комунікаційні месенджи

Вікторина про знання Криму