Сьогодні українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято - День української писемності та мови!

Українська мова носить у собі історію нашого народу, всю красу та міць поетичного слова. Чудова мелодія солов'я, могутня пісня лісів і полів, дитячий лепет і мамина колискова - звучить у нашій рідній мові й залишається в пам'яті назавжди. Це - потужна зброя проти загарбників. Це - нездоланний кордон свідомості та світосприйняття. Бережімо її, як вона береже нашу націю впродовж віків.

З нагоди свята відбувся віртуальний флешмоб «Слово про рідне місто», в якому взяли участь не тільки вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР, а й всі зацікавлені у популяризації рідної мови.  Під час заходу було  висвітлено безліч відео та фотографій про міста України, в яких учасники за допомогою віршів, малюнків та прози демонстрували любов до своєї домівки, рідного краю та Батьківщини в цілому.

Сьогодні ми святкуємо День української писемності та мови. Якими б темними та складними не були часи, наша мова підсвічує силу та незламність українців. Нехай з кожним днем вона стає усе потужнішою. Нехай українська стане трендом, який ніколи не вийде з моди. Нехай у серці кожного українця живе рідне слово. Зі святом!

Як нема без небозводу,
Як блакиті без сонця нема,
Так і мови нема без народу,
і народу без мови нема.

В. Забаштанський