Розробка навчальних програм позашкільної освіти

11-12.01.2022 року в КЗ «Центр туризму» ЗОР пройшли засідання тимчасових творчих груп з розробки навчальних програм туристсько- краєзнавчого напрямку позашкільної освіти. Учасники груп обговорювали зміни до вимог та змісту навчальних програм, графік і формат роботи груп. Куратори груп Третяченко Ю.Ф. та Янущенко С.П. наголосили на важливому акценті – розробка та вдосконалення програм повинні відбуватися з урахуванням компетентнісного підходу, який має враховуватися при написанні всіх частин програми. Заступник директора з НВР Савельєва Г.Г. та заступник директора з НМР Шелегеда В.І. наголосили на тому, що календарно-тематичне планування має складатися з урахуванням роботи гуртків початкового, основного та вищого рівня на 4, 6 та 9 годин на тиждень.

Автори програм, експерти та рецензенти отримали необхідну нормативну документацію та рекомендації стосовно розробки та корегування навчальних програм.

До кінця 2021-2022 н.р. учасники творчих груп запланували підготувати повний пакет документів (навчальні програми, експертні оцінки та рецензії) для затвердження.