Про проведення залікового тренінгу-інтенсиву серед педагогів Центру

24 травня в Центрі туризму відбулося підсумкове заняття для педагогів, які були слухачами психологічних тренінгів та методичних інтенсивів впродовж навчального року.

Складання заліку - це хвилюючий етап, який знайомий педагогам ще зі студентських років. Але якщо обрати нетрадиційну форму організації підсумкового заняття, то залік може пройти спокійно, ще й подарувати емоційне задоволення. Саме такий підхід було обрано для проведення заключного заходу. Учасники інтенсивів та тренінгів об’єднались в 2 команди, і разом пройшли кілька залікових етапів:

  • конкурс "IQ" - підсумок занять із цифрової грамотності. Команди надавали відповіді на запитання за матеріалами прослуханих методичних інтенсивів, та паралельно мали можливість виконати творче завдання;
  • конкурс "Скринька" - команди відкривали "білет" із завданням - підготувати та провести певну тренінгову вправу. Наприклад, учасниками були показані вправа-руханка "Сонце світить на…" та психологічна гра "Чемпіони";
  • конкурс "Бліц" - на знання української мови та сучасної граматики - дозволив актуалізувати та перевірити кожному свої знання, повторити сучасні правила та нововведення.

Додатково невимушену атмосферу заліковому заняттю додали командні завдання на спритність та інтуїтивне розуміння один одного.

Загалом, практика проведення психологічних тренінгів та методичних інтенсивів у Центрі показала свою актуальність. Адже обмін знаннями серед колег в закладі дозволяє підвищити рівень педагогічної майстерності і сприяє згуртованості колективу.