Підведено підсумки обласного етапу Всеукраїнських змагань з туристських спортивних походів

Наприкінці року були підведені підсумки обласного етапу Всеукраїнських змагань з туристських спортивних походів серед учнівської та студентської молоді.

У змаганнях взяли участь 43 команди з закладів освіти міст Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара, Бердянська, Вільнянська, Токмака, Приморська, Полог; Більмацької, Веселівської, Михайлівської, Розівської, Чернігівської та Якимівської селищних рад; Михайло-Лукашівської, Петро-Михайлівської та Смирновської сільських рад Запорізької області, загальною кількістю 350 учнів та студентів.

До головної суддівської колегії змагань були представлені звіти про ступеневі та категорійні туристські спортивні походи з пішохідного, велосипедного, водного та спелеологічного видів туризму, здійсненні групами учнівської та студентської молоді.

У 2020-2021 навчальному році в рамках Всеукраїнських змагань було здійснено 3 походи ІІІ категорії складності (2 пішохідних та 1 водний), 6 походів – ІІ категорії (4 пішохідних, 1 водний та 1 велосипедний), 4 походи І категорії складності, а також ступеневі туристські спортивні походи, з яких 8 походів – 1 ступеня, 5 – 2 ступеня та 17 – 3 ступеня складності.

Географія походів в цьому році була здебільшого місцевою: значна кількість походів проходила Запорізькою та сусідніми Дніпропетровською, Донецькою та Херсонською областями. Але кількість дальніх походів значно зросла – це 14 пішохідних походів Карпатами та Тернопільською областю, 4 водних річками Чорний Черемош, Черемош, Прут, Південний Буг, Сіверський Донець, Дніпро та спелеологічний похід до Івано-Франківської області.

До суддівської колегії обласного етапу змагань були залучені керівники спортивних туристських походів І-V категорії складності з міст Запоріжжя, Бердянська, Приморська, Токмака та Чернігівської селищної ради, педагоги та члени маршрутно-класифікаційної комісії КЗ «Центр туризму» ЗОР.

На переможців категорійних походів та походів 3 ступеня складності з кожного виду туризму чекає Всеукраїнський етап змагань, який відбудеться у березні 2022 року в м. Києві.

Тож побажаємо нашим переможцям гідно представити Запорізьку область на Всеукраїнському рівні, а всім учасникам змагань наснаги і нових цікавих маршрутів у новому 2022 році!

Протоколи результатів змагань можна переглянути за посиланням.