Методичні матеріали для підготовки та відзначення Дня визволення України від нацистських загарбників в гуртках КЗ "Центр туризму" ЗОР

День визволення України від нацистських загарбників − свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від нацистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні».

В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій нацистських окупантів.

Друга світова війна принесла багато горя. Змінюються покоління, але ця сторінка історії і пам’ять про героїзм героїв-визволителів залишиться навіки в наших серцях. Їх відвага, сила духу та нескореність зажди будуть зразком справжнього борця за свободу рідного краю.

Методичні матеріали:

Година спілкування «Україна пам’ятає»

Година спілкування «Права людини і війна»

Презентація