Керівники гуртків КЗ "Центр туризму" ЗОР разом з вихованцями вшанували пам'ять жертв трагедії в урочищі Бабин Яр

29 вересня 2022 року виповнилися 81-ші роковини однієї з найтрагічніших сторінок  в історії ХХ століття – початку масових розстрілів мирного населення, вчинених гітлерівцями в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у 1941-1943 роках.

Розстріли в урочищі розпочалися відразу після вступу нацистів та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року і відбувалися чи не щоденно до завершення окупації міста. За цей час було знищене практично все єврейське населення міста.

З метою збереження історичної пам’яті українського народу, увічнення пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру, забезпечення глибокого осмислення історичного минулого українського народу, а також посилення уваги молоді до трагічних сторінок історії держави протягом вересня для гуртківців КЗ «Центр туризму» ЗОР було організовано серію тематичних бесід та навчально-виховних заходів, спрямованих на донесення інформації про ті події, виховання патріотизму, підвищення інтересу до історії України. Також вихованці переглянули віртуальну виставку «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії», де на власні очі змогли побачити оригінали та фотокопії архівних документів, проєкт меморіального парку та пам’ятні споруди.

Бабин Яр – це спільна трагедія єврейського та українського народів. Чорна, потворна сторінка світової історії... Пам’ять про події, які сталися в урочищі Бабин Яр, попри всі обставини завжди залишається живою.