Центром туризму проведено Обласні збори з пішохідного туризму в закритому приміщенні

Свіже морське повітря сприяло спільній роботі вихованців КЗ «Центр туризму» ЗОР на обласних зборах з пішохідного туризму у спортивній залі закладу середньої освіти №2 міста Приморськ.

З 19 по 20 лютого 2022 року відбулися обласні навчально-тренувальні збори з пішохідного туризму в яких взяли участь вихованці гуртків міст Приморськ, Бердянськ, Токмак та Запоріжжя. Діти приїхали двох вікових груп старшої 2005-2007 та молодшої 2007-2009 років народження.

Протягом трьох днів учасники зборів долали особисту та командну «Смугу перешкод». На особистій дистанції завдання кожного учасника було подолати 13 технічних етапів з техніки пішохідного туризму, деякі з них були самонаведенням. А от на командній дистанції діти повинні навчитись згуртовано організувати та долати складні технічні етапи: навісну переправу, скельний підйом, спуск «дюльфером», підйом по вертикальним перилам, траверс, переправа по колоді через яр, крутопохила переправа в гору та паралельні мотузки через яр в низ.

Приймаючи участь у таких зборах вихованці не лише готуються до Всеукраїнських змагань, а також знайомляться з новими друзями, відпрацьовують  нові елементи, грають та спілкуються.

Це все сприяє створенню командного духу та колективізму, яким заряджають дітей наші керівники команд.