Вже традиційною стала зустріч відомих краєзнавців з учнівською молоддю на міжрегіональній онлайн-вікторині "Наш край: з вірою в майбутнє"

12 травня 2022 року вже вдруге відбулася міжрегіональна онлайн-вікторина «Наш край: з вірою в майбутнє» на платформі Google Meet.

До участі в онлайн-вікторині долучилося більше 100 учасників з Запорізької, Харківської, Донецької, Черкаської, Одеської, Київської, Івано-Франківської та Миколаївської областей.

З привітальним словом до учасників звернувся заступник директора з навчально-виховної роботи комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради Савельєва Галина Григорівна.

Традиційно онлайн-вікторина розпочалася з цікавих доповідей відомих науковців та краєзнавців. Тему «Рослини – символи України» висвітлила завідувачка організаційно-масового відділу по роботі з талановитою молоддю КЗ «Центр туризму» ЗОР Шелегеда Олена Романівна. З темою «Шляхами мандрів Григорія Сковороди» перед учасниками виступила завідувачка відділу краєзнавства Харківської обласної станції юних туристів Скриль Ірина Анатоліївна. Завідувач краєзнавчо-екскурсійним відділом Миколаївського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства Овсяннікова Олена Вікторівна зробила віртуальний екскурс Миколаївщиною туристичною та познайомила учасників з її основними туристичними принадами (каньони, заповідники, археологічні об’єкти).   

Онлайн-вікторина стала для учасників чудовою нагодою з користю провести час, розширити свій світогляд, вдосконалити вже набуті знання та засвоїти багато нової інформації.

За підсумками онлайн-вікторини переможцями стали:

І місце – Рогатіна Марія, вихованка гуртка «Спортивний туризм» КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Бебешко С.Я.);

ІІ місце – Воробйова Ксенія, вихованка гуртка «Спортивне орієнтування» КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Смірнов С.О.);

ІІІ місце – Серафімова Діана, вихованка гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Гуленко К.С.) − кращий результат визначився за додатковим показником (швидкість проходження тестування).

Дякуємо всім за участь та вашу активність! Бажаємо подальших успіхів, творчого натхнення  та гарного настрою! 

До зустрічі наступного четверга!