Учнівська молодь та відомі краєзнавці вкотре зустрілись на міжрегіональній онлайн-вікторині "Наш край: з вірою в майбутнє"

5 травня 2022 року відбулася міжрегіональна онлайн-вікторина «Наш край: з вірою у майбутнє» на платформі Google Meet. Вже вдруге цей захід організував відділ краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР.

До участі в онлайн-вікторині долучилося 46 учасників із Запорізької та Івано-Франківської областей.

З привітальним словом до учасників звернувся директор комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради Романчук Олександр Павлович.

Онлайн-вікторина розпочалася з цікавих доповідей відомих науковців та краєзнавців. Про цікаві факти з історії козацтва розповів кандидат історичних наук, завідувач відділом історії Музею історії запорізького козацтва Національного заповідника «Хортиця» Мірущенко Олександр Павлович. А вчитель вищої категорії, відмінник освіти, один з авторів підручників з географії України, Чобан Роман Дмитрович зробив віртуальний екскурс Українськими Карпатами. Учасники ніби насправді побували серед високих гір, зелених полонин, стрімких смерек і дзвінких потоків.

Онлайн-вікторина стала для учасників чудовою нагодою з користю провести час, вдосконалити свої знання з історії козацтва, основ туризму та перевірити, на скільки добре вони володіють інформацією про Українські Карпати.

Серед учасників онлайн-вікторини переможцями стали:

 І місце − Ємець Олександр, вихованець гуртка «Пішохідний туризм» (кер. Рогатіна Я.О.);

ІІ місце – Рогатіна Марія, вихованка гуртка «Спортивний туризм» (кер. Бебешко С.Я.);

ІІІ місце – Воробйова Ксенія, вихованка гуртка «Спортивне орієнтування» (кер. Смірнов С.О.).  

Вітаємо учасників онлайн-вікторини! Бажаємо успіхів у всіх ваших справах, творчо мислити та шукати відповіді на складні запитання, які ставитиме вам життя!

Дякуємо всім за участь та вашу активність! Маємо на меті неодмінно повторити у наступний четвер!