У КЗ "Центр туризму" ЗОР відбувся обласний семінар "Організація науково-дослідницької діяльності учнів у 2022-2023 н.р. (історико-географічний профіль МАН)"

28 вересня 2022 року відбувся онлайн семінар «Особливості організації роботи з талановитою учнівською молоддю у 2022-2023 н.р. (історико-географічний профіль МАН)» з використанням інтернет ресурсів Google meet, організатором якого був КЗ «Центр туризму» ЗОР.

До цього заходу долучилися близько 30 педагогічних працівників з районів, міст та об’єднаних територіальних громад Запорізької області, які працюють у напрямках краєзнавства та науково-дослідницької діяльності.

Із вступним словом до учасників семінару звернувся директор комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради Олександр Романчук. Олександр Романчук привітав всіх педагогів і науковців, які працюють з обдарованими й талановитими школярами,  і запросив до участі у профільних наукових школах, які в історико-географічному профілі МАН стали всесезонними.

Про особливості проведення обласного етапу Всеукраїнського  конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів МАН у воєнний час розповіла Олена Шелегеда, завідувачка організаційно-масового відділу (з питань роботи з талановитою молоддю та МАН) КЗ «Центр туризму» ЗОР. 

Також Олена Шелегеда розповіла про систему заходів з талановитою молоддю у 2022-2023 н.р., участь запорізьких школярів у Всеукраїнському етапі МАН та Всеукраїнському конкурсі «Олімпіада геніїв України» у 2022 році та про започаткування обласного відбору Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада генів України-2023».

Юрій Щур, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри новітньої історії ЗНУ, акцентував увагу слухачів семінару на практичних порадах щодо вибору теми науково-дослідницького проєкту з історичних дисциплін у рамках МАН.

Про науково-дослідні інноваційні проєкти з журналістики та онлайн ресурси, за якими можна перевіряти факти й використовувати матеріали для написання науково-дослідницьких робіт ознайомила Людмила Чернявська, доктор наук із соціальних комунікацій, професор, завідувачка кафедри журналістики ЗНУ.

Завершився семінар індивідуальними консультаціями  про особливості проведення обласного етапу конкурсу-захисту МАН у 2023 році.

Ознайомитися з матеріалами семінару можна тут.

Бажаємо нам всім мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у квітучій Україні!